Titlovani trailer za “Ubistva pod cvjetnim mjesecom”

Titlovani trailer za “Ubistva pod cvjetnim mjesecom”

Distributerska kuća Una film i filmski portal Filmofil predstavljaju titlovani trailer filma Ubistva pod cvjetnim mjesecom.

Riječ je o još jednom remek-djelu kultnog reditelja Martina Scorsesea s oskarovcem Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi. Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Davida Granna, koji prati seriju ubistava unutar naroda Osage u Oklahomi 1920. godina.
 
Na prijelazu 20. stoljeća Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Bogatstvo ovih američkih domorodaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulirali, iznuđivali i ukrali što više novca su mogli od Osagea prije nego što su pribjegli ubistvu. Temeljen na istinitoj priči i ispričan kroz romansu Ernesta Burkharta (DiCaprio) i Mollie Kyle (Lily Gladstone), Ubistva pod cvjetnim mjesecom epska je krimi-western saga u kojoj se prava ljubav suočava s neizrecivom izdajom.
 
Glumačkoj postavi se pridružuju dvostruki dobitnik nagrade Oscar Robert De Niro, za nagradu Oscar nominirani Jesse Plemons, dobitnik nagrade Oscar Brendan Fraser, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, Janae Collins i Jillian Dion. Reditelj filma je slavni dobitnik nagrade Oscar Martin Scorsese, dok su scenarij napisali Scorsese i Eric Roth.
 
Producenti su Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas i Daniel Lupi, a Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer i Niels Juul su izvršni producenti.


 
Ubistva pod cvjetnim mjesecom u kina stiže 19. oktobra.

Prethodna
Kenneth Branagh u ulozi Poirota u "A Haunting in Venice"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer horora "The Nun II"