"Coyote vs. Acme" traži novog distributera

"Coyote vs. Acme" traži novog distributera

Premda mu nad glavom visi nakovanj, kojot možda nije otpisan.

Prije nekoliko dana smo prenijeli da Warner Bros. odustaje od igrano-animiranog filma sa Johnom Cenom na čelu glumačke postave, u kojem Cena zastupa kojota iz poznatog crtanog filma sa pticom trkačicom pred sudom. Međutim, danas doznajemo da tvorci filma pokušavaju pronaći novog distributera za Coyote vs. Acme.

Kako prenose novinari Deadlinea, nakon insistiranja tvoraca filma, Warner Bros. je odlučio održati posebne projekcije filma za moguće kupce. Službenih saopćenja nema, ali izvori Deadlinea navode da su među zainteresiranima Amazon Prime i Netflix. 

Dva vodeća igrača u streaming svijetu će za Coyote vs. Acme morati ponuditi cijenu jednaku ili veću od porezne olakšice koju bi Warner Bros. dobio u slučaju da se film otpiše kao gubitak. 

Warner Bros. je usvojio pristup otpisivanja filmova ocijenjenih kao "nezadovoljavajućim" za teatralni izlazak ili plasiranje na vlastiti streaming servis za postizanje poreznih olakšica, što predstavlja način povrata uloženog novca, ili barem dijela novca, na stvaranje filma. Nekoliko projekata kojima je prijašnja uprava Warner Brosa dala zeleno svjetlo, a koje je nova uprava zatekla, takoreći, u procesu stvaranja, dobilo je ovaj tretman.

Premda uvjetovana pritiskom od strane osoba koje su učestvovale u stvaranju Coyote vs. Acme, Warner Brosova odluka se poklapa sa najavom Davida Zaslava u kojoj je rečeno da će kompanija određene stavke iz svojeg pozamašnog kataloga licencirati drugim kompanijama. S time, Coyote vs. Acme ima poštenu priliku za digitalni debi, ukoliko Amazon ili Netflix ponude odgovarajuću brojku na ubrusu u pregovorima sa WB-om.

Prethodna
Washington glumi Hanibala u novom filmu Antoinea Fuquae
Sljedeća
Scarlett Johansson o povratku Crne Udovice u MCU