“Snjeguljica“ i “Eeva“ na ShortFestu u Palm Springsu

“Snjeguljica“ i “Eeva“ na ShortFestu u Palm Springsu

Film Snjeguljica uvršten je u konkurenciju igranog filma 29. Međunarodnog festivala ShortFest u Palm Springsu.

Nagrađivani rediteljski prvijenac glumice i scenaristice Lane Barić obišao je više od 40 festivala širom Evrope i svijeta, poput Festivala u Trstu, In the Palace u Sofiji, Motovun Film Festivala i Zagreb Film Festivala, Eastern Neighbours Film Festivala u Hagu, Aesthetica u Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Uppsali, Golden Boll u Adani, KineNova u Skopju i mnogim drugima.

Uloge u filmu ostvarili su Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi. Film nastaje u produkciji Zagreb Filma, producent je Vinko Brešan, a izvršna producentica Julia Martinović.

Osim Snjeguljice, u Palm Springsu publici će se predstaviti i animirani film Eeva autorskog dvojca Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova, koji je nastao u estonsko-hrvatskoj koprodukciji. Film je nedavno prikazan na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Go Short u nizozemskom Nijmegenu, a bio je i djelom službene selekcije i festivala u Annecyju, u Tallinnu (Black Nights) i Berlinale Shortsa. Eevi će prikazivanje na ShortFestu u Palm Springsu biti sjevernoamerička premijera. Film je producirao Draško Ivezić (Jadranska animacija/Adriatic Animation). Estonski koproducent je Kelav Tamm iz studija Eesti Joonisfilm.

Cijelu selekciju ShortFesta možete pronaći ovdje.

ShortFest je najveća smotra kratkometražnog filma u Sjevernoj Americi. Na Festival se prijavilo 6.000 filmova iz 129 zemalja, a selektirano je 299 kratkometražnih naslova. Pobjednici će biti proglašeni 25. juna, a među nagradama su i njih pet koji omogućuju filmovima da se kvalificiraju za nominaciju za nagradu Oscar. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici.

Prehodna
Novi “Spider-Man” poharao kina postavši broj 1 širom svijeta
Sljedeća
Motovun Film Festival otkrio svoju drugu lokaciju