Bosanski SF film “Fugitive“ osvojio još dvije nagrade

Bosanski SF film “Fugitive“ osvojio još dvije nagrade

Animirani SF film Fugitive osvojio je nove nagrade. Dvadeset i prva stiže iz Los Angelesa, a 22. i 23. s Novog Zelanda. Na Novom Zelandu, Fugitive je osvojio nagrade za najbolji 3D projekt, te za "visionary VFX".

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain. Kao prvi film cyberneuro žanra, Fugitive je amalgam muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Ovo djelo će pokušati dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megagradova u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Film smješten u distopijsko NeoSarajevo 300 godina od ovog trenutka je realiziran u koprodukciji bh. kuća Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Symphony, FL Studio, Kilohearts i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Fugitive je dostupan i globalno putem Vimeo OnDemand servisa. 

Komentari su iznimno pozitivni. Adisova umjetnička vizija NeoSarajeva okarakterisana je kao "distopijska, mračna i sajberpoetična", a Fugitive je ocijenjen kao "nevjerovatno audiovizuelno iskustvo".

Prehodna
SAG-AFTRA i studiji produžuju pregovore
Sljedeća
Tarantino opovrgava glasine o "Kill Bill: Vol. 3"