Druga sezona “State Of The Union“ od danas na HBO GO-u

Druga sezona “State Of The Union“ od danas na HBO GO-u

Druga sezona Emmyjem nagrađivane serije Stanje braka (State of the Union) od danas je dostupna na HBO GO-u. U ponudi je svih 10 epizoda.

Brendan Gleeson, Patricia Clarkson i Esco Jouléy glume u potpuno novoj adaptaciji nagrađivane kratke drame Nicka Hornbyja koja pametno istražuje odnose i ljudsko iskustvo. U ovoj sezoni liberalna Ellen izvlači svog tradicionalnog muža Scotta iz njegove zone udobnosti u hipsterski kafić u Connecticutu, gdje imaju 10 minuta prije bračnog savjetovanja da popiju kafu, saberu svoje misli i rasprave o svemu, od kvekerizma do zamjenica. Svake sedmice, između prepirki, također raspravljaju što je među njima pošlo po zlu. Kako sedmice prolaze, počinju dekonstruisati svoj 30-godišnji brak. Dotiču se izdaja iz prošlosti, preispituju seksualni život i konačno dijele svoju ranjivost. Do kraja bračnog savjetovanja više nisu isti par kakav su bili, ali je li promjena dovoljna da spasi njihov brak ili bi trebali otići?

Za scenarij Stanja braka zaslužan je Nick Hornsby, režiju potpisuje Stephen Frears, a obojica su i izvršni producenti. Ostali izvršni producenti su Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning i Emile Sherman. Sophie Reynolds je producentica za See-Saw Films.

Prehodna
"The Lord of The Rings: The Rings of Power" od 2. septembra
Sljedeća
Alan Ritchson ili Tom Cruise: Tko je veći Jack?