Fondacija za kinematografiju: Dopis o poništenju konkursa

Fondacija za kinematografiju: Dopis o poništenju konkursa

Prema dopisu koji je Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo uputio o poništenim odlukama o izboru korisnika sredstava za 2023. godinu, Vlada Federacije BiH poslala je hitni dopis kojim se zahtjeva poništenje konkursa. UO Fondacije održao je žurnu sjednicu, te je uz pravnu ekspertizu i zapisnik sa sjednice po pitanju poništenja konkursa za 2023. poslao svoj odgovor na hitni dopis i Vladi i Ministarstvu kulture i sporta. Korisnicima Fondacije stavljamo na uvid sva četiri dokumenta.

Prema hitnom dopisu koji je 1. septembra primio od strane Vlade Federacije BiH u kojem se hitno nalaže poništenje konkursa za izbor korisnika sredstava za komplementarne djelatnosti i proizvodnju za 2023. godinu, a koji svi mogu pogledati OVDJE, Upravni odbor Fondacije za kinematografiju jučer 6. septembra održao je žurnu sjednicu čiji zapisnik svi mogu pogledati OVDJE.

U toku protekle sedmice Upravi odbor Fondacije za kinematografiju zatražio je i neovisnu pravnu analizu odluka Vlade Federacije BiH koja je razmatrana na sjednici a koji svi mogu pogledati OVDJE.

Po završetku sjednice Upravni odbor Fondacije za kinematografiju uputio je svoj odgovor Vladi Federacije BiH i Ministarstvu Kulture i sporta Federacije BiH koji svi mogu pogledati OVDJE.

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju poziva sve korisnike koji su  po izboru na konkursima za sufinansiranje komplentarnih djelatnosti i filmskih projekata potpisali svoje Ugovore i primili sredstva da se čim je prije moguće očituju po navedenim odlukama Vlade Federacije BiH o poništenju istih putem maila: info@fondacijakinematografija.ba kako bi zajednički došli do zaključaka i prijedloga o razrješenju novonastale situacije.

Prethodna
31. Međunarodni festival animiranog filma Fantoche u Badenu
Sljedeća
Filmski festival u Veneciji: Dan u znaku BiH