Fondacija za kinematografiju Sarajevo

Fondacija za kinematografiju objavila sve konkurse za 2023.

Nakon što je tokom proteklog mjeseca Vlada Federacije BiH odobrila prošlogodišnji izvještaj o radu i dodjelila budžet na nivou prošlogodišnjeg, Fondacija za kinematografiju Sarajevo je u najkraćem vremenskom roku uspjela pripremiti sve dokumente i danas objaviti javne konkurse za 2023. godinu za podršku proizvodnji filmskih projekata svih kategorija, komplementarne djelatnosti i odabir članova žirija za ocjenjivanje filmskih projekata.

Održan sastanak Fondacije za kinematografiju sa korisnicima

U prisustvu zaista velikog broja predstavnika producentskih kuća, Udruženja i autora koji su korisnici sredstava Fondacije za kinematografiju Sarajevu sastanak je otvorio Predsjednik Upravnog odbora Antonio Beus koji se na početku zahvalio svima na velikom odazivu na poziv za razgovor koji treba dati načelne temelje radu i odnosima u narednom periodu.

Fondacija za kinematografiju: Održan press i dodjela nagrada

U srijedu 14. decembra u prostoru Cineplexxa Sarajevo, Fondacija za kinematografiju Sarajevo održala je godišnju press konferenciju za 2022. godinu. Prisutni mediji, korisnici i bh. javnost upoznati su sa svim aktivnostima i projektima iz protekle godine, te planom aktivnosti i projektima za 2023.

FKS dodjeljuje priznanja zaslužnim filmskim radnicima

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo, u svrhu izražavanja zahvalnosti pojedincima u Bosni i Hercegovini zaslužnim za razvoj kinematografije, na 13. sjednici od 29. novembra donio je zaključak da će se do kraja 2022. godine uručiti priznanja za dosadašnji rad i zalaganje u svim oblastima kinematografije.