Novi insert iz Marvelovog filma "Black Panther"

Novi insert iz Marvelovog filma "Black Panther"

 

Marvel Studios predstavlja novi insert iz sci-fi akcije Black Panther koju je režirao višestruko nagrađivani Ryan Coogler (CreedFruitvale Station). Scenario je napisao u saradnji sa Joeom Robertom Coleom.

Black Panther prati T’Challu u njegovoj prvoj samostalnoj pustolovini koji se, nakon smrti svoga oca, kralja Wakande, vraća svom domu kako bi preuzeo prijestolje. Ali nakon što se ponovo pojavi stari neprijatelj, njegov status kralja će biti doveden u pitanje. Biće uvučen u strašni sukob koji će preodrediti sudbinu Wakande i cijelog svijeta. T’Challa će  morati okupiti snažne saveznike i osloboditi punu moć Crnog pantera kako bi porazio svoje unutrašnje i vanjske neprijatelje i osigurao sigurnost svom narodu i njihovom načinu života.

Ulogu naslovnog junaka u kojoj se po prvi put pojavio u ostvarenju Captain America: Civil War (princ T'Challa/Black Panther) reprizira Chadwick Boseman. Ostatak glumačke postave čine Michael B. Jordan kao negativac Erik Killmonger koji je željan osvete, Lupita Nyong’o (12 Years A SlaveStar Wars: The Force Awakens) kao Kilmongerova agentica Nakia, Forest Whitaker (The Last King of ScotlandRogue One: A Star Wars Story) kao stariji državnik Zuri, Daniel Kaluuya (SicarioGet Out) kao W’Kabi, Florence Kasumba (Captain America: Civil War) kao Ayo, Winston Duke kao M’Baku – negativac Man-Ape, Danai Gurira (The Walking Dead) kao Okoye koja se obučava za kraljevstvo Wakanda, Letitia Wright (Ready Player One), Martin FreemanAngela BassettAndy Serkis (Avengers: Age of Ultron) kao trgovac oružja Klaw i drugi.

Black Panther u kino distribuciju kreće 16. februara 2018.

 
Prehodna
Pogledajte insert iz horor-trilera "Still/Born"
Sljedeća
Predstavljamo sinhronizovani trailer za animirani film "Early Man"