Prijave za radionicu "Moj prvi scenarij" 21. ZFF-a do 20. juna

Prijave za radionicu "Moj prvi scenarij" 21. ZFF-a do 20. juna

Otvorene su prijave za radionicu "Moj prvi scenarij" koja se održava u sklopu programa Industrija, 21. Zagreb Film Festivala.

Radionica je namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film, a rok za prijave je 20. juni. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz ostatka Europe, uključujući sudionike/ce iz zemalja članica Potprograma MEDIA (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tokom 21. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica Moj Prvi scenarij ZFF-a namijenjena je mladim autorima u razvijanju prvog projekta. Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

- kratak životopis s osobnim podacima

- sinopsis

- scenario ili treatment + minimalno 3 razrađene scene

Projekti iz Hrvatske, Bosne, Srbije i Crne Gore mogu se prijaviti na domaćim jezicima, no u slučaju odabira autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do sredine oktobra. Prijave se šalju na e-mail adresu infoindustry@zagrebfilmfestival.com, a rezultati će biti objavljeni početkom septembra 2023. godine.

Radionicu suorganizuju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). U prethodnih deset izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 60 projekata iz različitih europskih država, od čega 22 hrvatska autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji.

Festival financijski podupiru Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe, Zaklada “Kultura nova” te Turistička zajednica grada Zagreba. Festival organizuje Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Svi zainteresovani mladi autori iz BiH i regiona više informacija o programu i prijavama mogu pronaći na zvaničnoj web stranici Festivala OVDJE.

Prehodna
Svijet zabave se oprašta od Tine Turner
Sljedeća
Na Animafestu u Zagrebu više od 300 filmova