Savremena komedija za djecu i odrasle: “Ne skreći sa staze”

Savremena komedija za djecu i odrasle: “Ne skreći sa staze”

Snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva Ne skreći sa staze scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, počelo je u subotu, 11. marta u Bugojnu. Film je savremena komedija za djecu i odrasle.

Tim povodom u Bugojnu je održana pres-konferencija na kojoj su se medijima obratili Vahid Duraković, Emir Kapetanović, Mirvad Kurić (glumac), Slaven Knezović (glumac i koproducent), Almir Šahinović (izvršni producent), Antonio Beus (predsjednik Fondacije za kinematografiju Sarajevo), Hasan Ajkunić (načelnik Općine Bugojno) i Amir Šečibović (ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova).

“Film Ne skreći sa staze je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno ”ubijaju“ budućnost svoje djece. Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija”, rekao je scenarista Vahid Duraković.

Reditelj i koscenarista filma je Emir Kapetanović. Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz BiH su RTV Federacije BiH i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija). Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno kao i mnogih drugih javnih i privrednih društva.

Prethodna
Box office: "Scream VI" presjekao konkurenciju
Sljedeća
Poziv za prijave za TFL Co-Production Fund 2023