Superherojski spektakl “The Marvels“ u kinima od 9. novembra

Superherojski spektakl “The Marvels“ u kinima od 9. novembra

Stripovski superherojski spektakl The Marvels novi je naslov na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača, koji počinje sa prikazivanjem od 9. novembra.

Riječ je o najnovijem ostvarenju Marvel Studiosa, ujedno i nastavku filma Captain Marvel iz 2019. S obzirom da su od 2019. prošle četiri godine, te da su u Marvelu od tada ponudili još pregršt superherojskih storija, bez prethodnog znanja o tim istim filmovima, neupoznata publika će trebati “osvježiti pamćenje“ i pogledati sva ta ostvarenja.  

Prethodni film Kapetanica Marvel stigao je pred publiku na vrhuncu MCU manije u 2019, između ostvarenja Avengers: Infinty War i Avengers: Endgame. U filmu The Marvels, Carol Danvers a.k.a. Kapetnica Marvel je povratila svoj identitet, ali zbog neželjenih posljedica ona mora preuzeti teret destabiliziranog svemira. Kad je njezine dužnosti pošalju u neobičnu crvotočinu povezanu s revolucionarom iz Kreeja, njezine se moći isprepliću s moćima super-obožavateljice iz Jersey Cityja, Kamale Khan, poznate kao Ms. Marvel, te Caroline otuđene nećakinje, sada S.A.B.E.R. astronautkinje – kapetanice Monice Rambeau. Ovaj će se nevjerojatni trio morati udružiti i naučiti raditi zajedno kako bi spasile svemir kao “Marveli“.

The Marvels susrećemo još jednom Carol Danvers u izvedi Brie Larson, a njoj se pridružuju nove zvijezde TV ogranka MCU-a, Iman Vellani i Teyonah Parris.

Od novih naslova aktuelne svjetske produkcije koji će se u sedmici od 9. novembra naći na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača također treba izdvojiti nove CGI animirane naslove Inspector Sun and the Curse of the Black Widow, Kantervilski duh i Trolls: Band Together, horor Five Nights at Freddy's, novi film velikog Martina Scorsesea Killers of the Flower Moon, te akcioni triler Retribution sa Liamom Neesonom.

Za narednu filmsku sedmicu od 16. novembra Mreža nezavisnih kino prikazivača najavljuje otvaranje novog bh. filma. Riječ je o ostvarenju Ahmeda Imamovića Umri prije smrti, premijerno prikazanom na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Svi zainteresovani mogu sve informacije oko programa prikazivanja kino dvorana i svim aktivnostima Mreže nezavisnih kino prikazivača pronaći na zvaničom Facebook profilu OVDJE, a oficijelni najavni TV spot Mreže i sve trailere aktuelnih filmskih naslova i naslova u najavi na repertoaru nezavisnih kino prikazivača možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Mreže OVDJE.

Prehodna
Studiji voljni približiti stavove oko AI-a sa SAG-om
Sljedeća
Štrajk glumaca okončan: SAG i studiji postigli dogovor