Treća sezona “My Brilliant Friend“ 7. februara na HBO GO-u

Treća sezona “My Brilliant Friend“ 7. februara na HBO GO-u

Treća sezona serije Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend), temeljena na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante, imat će premijeru 7. februara na HBO GO-u kada u ponudu stižu prve dvije epizode.

Genijalna prijateljica prati Elenu Greco i njezinu najbolju prijateljicu, Raffaellu Cerullo, koju je oduvijek zvala Lila i s kojom se upoznala u prvom razredu osnovne škole 1950. godine. Priča pokriva više od 60 godina njihovih života, a dok je piše, Elena istražuje misterij Lile, genijalne najbolje prijateljice, i na neki način, najgoreg neprijatelja.

Snimljena na talijanskom jeziku, s Margheritom Mazzucco i Gaiom Girace u glavnim ulogama, u trećoj sezoni Elena i Lila su već odrasle žene, tijekom 1970-ih. Lila je uzela sina i ostavila muža i lagodan život kako bi radila kao radnica u tvornici u najtežim uvjetima, dok je Elena otišla iz susjedstva kako bi studirala u Pisi, a sada je autorica uspješnog romana koji joj je utro put do bogatog i kultiviranog svijeta. Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvijek su snažno i ambivalentno povezane.

Treća sezona temeljena je na bestselleru „Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju“, trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante. Seriju je režirao Daniele Luchetti, a produkciju potpisuju Lorenzo Mieli i Domenico Procacci. Serija je nastala u suradnji Rai Fictiona i HBO Entertainmenta. Priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo. Između ostalih, izvršni producenti su Paolo Sorrentino i Jennifer Schuur.

Prehodna
CW poručuje pilot epizodu prequel serije "Supernatural"
Sljedeća
“And Just Like That... The Documentary“ od danas na HBO GO-u