U Sarajevu počelo snimanje serije ”Princ iz Eleja”

U Sarajevu počelo snimanje serije ”Princ iz Eleja”

U Sarajevu je počelo snimanje serije Princ iz Eleja bh. reditelja Alena Šimića, koja se realizuje u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

Scenarij potpisuju Elma Tataragić, Enes Zlatar i Dušan Vranić, dok je producentica Amra Bakšić Čamo. U seriji glume Mediha Musliović, Nadin Mičić, Alen Muratović i Moamer Kasumović.

Radnja serije će pratiti život 45-godišnjeg Mikija koji se vraća iz Amerike nakon mnogo godina. On je kao nov, zategnut je, utegnut je, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe koja je teksaška bogatašica. Kate je ubijeđena da je Miki u Sarajevu bio zvijezda, ali u Sarajevu ga niko ne prepoznaje, što zbog silnih plastičnih operacija, što zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. On odlučuje da kupi lokalnu televiziju koja često pušta spotove od prije 20 godina, među kojima je i njegov jedini hit...

Uz seriju Princ iz Eleja, BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH Content Lab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao i snimanje kriminalističke drame Kotlina kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo. Također, realizuju se projekti o saradnji sa rediteljicom Jasmilom Žbanić za kriminalističku dramu Znam kako dišeš, sa Amrom Bakšić Čamo iz Centra za savremenu umjetnost za serije Komar, te rediteljima Srđanom Vuletićem za seriju Tender i Ademirom Kenovićem za seriju Kad sam bio hodža.

BH Telecom će do kraja 2024. godine investirati 27 miliona KM za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

Prethodna
Snimanje serije "Star Wars: Skeleton Crew" kompletirano
Sljedeća
HBO Max gasi DC seriju "Doom Patrol"