"Cvrčak i mravica" najgledaniji hrvatski dječiji film

"Cvrčak i mravica" najgledaniji hrvatski dječiji film

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini i Poljskoj, film Cvrčak i mravica je do sada u kinima pogledalo više od 91 hiljada gledatelja, što ga svrstava među deset najgledanijih hrvatskih naslova od osamostaljenja, a u maju počinje i distribucija u Tajvanu.

Početkom maja prikazat će se u selekciji prestižnog talijanskog festivala animacije "Cartoons on the Bay", a potom u Busanu u Južnoj Koreji, na festivalu dječjeg filma "Biky".

U sklopu Animafesta Zagreb održat će se predavanje o produkciji, te posebna projekcija ovog dugometražnog 3D CGI animiranog filma. Ta animirano-filmska priča o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom i dalje se može pogledati u kinima i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, a dobio je i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima.

Uz film su već objavljene pjesme i video spotovi za pjesme "Pjevati možeš i ti" i "Nema zime" u izvedbi Tare Thaller i Marka Petrića, a uskoro izlazi i spot za duet "Sretni dani". Autor songova je Coco Mosquito.

Likove su svojim glasovima oživjeli glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary.

Reditelj je Luka Rukavina, koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, koproducent Zagreb Film, a distributer Duplicato Media.

Prehodna
Počasno Srce Sarajeva 29. SFF-a Marku Cousinsu
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" stiže na Disney+ i HBO Max