ZFF: Otvorene prijave za radionicu izrade filmskih trailera

ZFF: Otvorene prijave za radionicu izrade filmskih trailera

Zagreb Film Festival u saradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera – HFM već drugu godinu zaredom organizira montažersku radionicu za izradu filmskih trailera.

Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom montaže namjenskih formi u okviru profesionalnih angažmana ili studijskih programa.  Radionica će se održati tokom Zagreb Film Festivala, koji se održava od 6. do 12. novembra, pod vodstvom dva istaknuta i nagrađivana hrvatska montažera, te članova udruge HFM, Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

Filmski su traileri reklama za film, iznimno važna za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada, ali i praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja, te ih potaknuti na njihov specifičan način promišljanja filmskih trailera.

Kao nagradu za najbolji trailer radionice jednom montažeru omogučit će se profesionalni honorirani angažman izrade trailera. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno pet sudionika/ca, a radionica će se održati tokom 21. izdanja Zagreb Film Festivala. Radionica je besplatna za sve polaznike.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

1. kratak životopis s osobnim podacima,
2. filmografiju,
3. link na prethodni rad; jedan kratki film i jedan trailer ili drugu namjensku formu.

Prijave za sudjelovanje na radionici otvorene su do ponedjeljka 25. septembra. Prijave je potrebno poslati na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom oktobra.

Prethodna
Film "Praznik praznine" Jasmina Durakovića stiže u bh. kina
Sljedeća
Film ”Sirin“ crnogorski kandidat za Oscara