“Mali val“ Filipa Peruzovića premijerno na ARTE-u

“Mali val“ Filipa Peruzovića premijerno na ARTE-u

Kratkometražni igrani film Filipa Peruzovića Mali val bit će prikazan na televiziji ARTE, koja je sufinansirala proizvodnju filma.

Film će se prikazati u sklopu programa Court Circuit koji se emitira 6. maja, s početkom u 22 sata. U isto vrijeme film će se moći pogledati online na službenim stranicama emisije koje se nalaze na ovoj poveznici.

Film prikazuje Gorana, sredovječnog muškarca kojeg nakon bliskog susreta sa smrću preplavi val egzistencijalne tjeskobe.

"Mali val je za pojmove kratkometražnog filma nastajao vrlo dugo, čak pet godina. Tako barem kažu dokumenti na mom računalu. Stoga mi je izrazito zadovoljstvo što će uskoro doživjeti prvi kontakt s publikom, i to na međunarodnoj televiziji ARTE koja je bila jedan od najvažnijih partnera u njegovoj realizaciji. Unatoč dugotrajnom procesu, ne žalim niti za minutom vremena jer je film nastajao u odličnoj i opuštenoj atmosferi koja se, nadam se, prenijela i u konačni rezultat," rekao je redatelj i scenarist Filip Peruzović.

Mali val će svjetsku premijeru doživjetu u konkurencijski francuskog festivala Plein la Bobine, koji se u odvija u dva mjesta francuske pokrajine Auvergne-Rona-Alpe (od 23. do 27. maja u Issoireu te od 28. maja do 2. juna u La Bourbouleu). Film će se premijerno predstaviti i domaćoj publici. Scenarij i režiju Malog vala potpisuje Filip Peruzović. Film je realiziran u koprodukciji umjetničke organizacije Plafon i francuske produkcijske kuće Rikiki films. Producenti su Vedran Šuvar i Kevin Bily. Financijski su ga podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Centre national de l image animée i ARTE.

Filip Peruzović rođen je 1986. Diplomirao je Režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Reditelj je dugometražnog filma Trebalo bi prošetati psa prema scenariju Tomislava Zajeca, koji je dobio nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju dramu 2015. i za najbolju glavnu ulogu 2016. (Franjo Dijak za ulogu Janka). Kratki igrani film Kava sa džemom dobio je nagradu za najbolji kratki film na Pulskom filmskom festivalu 2013. godine, te za najbolji regionalni film na festivalu Kratkofil Plus. Režirao je segment Predmeti koji tonu koji čini dio omnibusa Duboki rezovi nagrađenog Zlatnom arenom za kameru na filmskom festivalu u Puli, nagradom Best New Talent na Valetta Film Festivalu 2019, te je sudjelovao na više od 20 međunarodnih festivala.

Prethodna
CineArchive: Besplatno dostupan film “Afro-kubanske igre”
Sljedeća
Box office: "Super Mario Bros" prešao prag od milijardu dolara