Film Gane Čomagić na New Directors New Films Festivalu

Film Gane Čomagić na New Directors New Films Festivalu

crna_dama1685113465.jpg Kratkometražni igrani film Crna dama, scenaristkinje i rediteljice Gane Čomagić u produkciji Evil Ideas, imaće svoju svjetsku premijeru pred publikom na FEST – New Directors New Films Festivalu u Espinju (Portugal).

Crna dama će biti prikazan u okviru ECHOES selekcije u kategoriji “Komedije” i ovom premijerom film započinje svoj festivalski život. Crna dama je crna komedija/satira sa elementima drame. U prethodnom periodu, podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova.

Vlasnik pogrebnih usluga “Crna dama” entuzijastično prepoznaje momenat nacionalne krize kao okretanje kola sreće. Ulaže sve napore da odgovori na bezbroj zahtjeva klijenata koji se, naizgled, neprestano množe. Kako radni dan protiče, sa svakim klijentom, dolazi nova moralna osuda.

Film je sniman u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore u aprilu 2022. godine. Glavnu ulogu tumači Petar Dobričanin, dok su u ostalim ulogama Radmila Božović, Olivera Vuković, Jovan Dabović i Taša Knežević. Producentkinje filma su Anđela Burzan i Gana Čomagić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, dok dizajn zvuka i muziku potpisuje Rade Vukčević (Martel).

Detaljnije možete pronaći ovdje.

Prethodna
Otvorene prijave za volontiranje na 29. SFF-u
Sljedeća
Festival u kvartu: Kino na otvorenom na deset lokacija u Puli