Film “Punim plućima” Radislava Jovanova Gonze stiže u kina

Film “Punim plućima” Radislava Jovanova Gonze stiže u kina

Nagrađivani dugometražni igrani prvijenac reditelja Radislava Jovanova Gonze Punim plućima kreće sa prikazivanjem od 9. marta širom Hrvatske.

Ova gorko–slatka komedija u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, podržana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije, a u kinima ga distribuira Duplicato.

Punim plućima govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju iskazati gubitak kad im umre neko vrlo blizak. Za to im treba vremena, jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Smrt se istovremeno slavi i kao nešto pozitivno, jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali i kolektivnog društvenog iscjeljenja.

Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima. Glavni uloge igraju Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer komedije “Strays“
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za nastavak “Fast X“