Metodološki priručnik za nastavnike za film “Cvrčak i mravica“

Metodološki priručnik za nastavnike za film “Cvrčak i mravica“

Prvi hrvatski dugometražni animirani film stvaran 3D tehnologijom Cvrčak i mravica, koji se trenutno prikazuje u kinima širom Hrvatske, dobio je službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Kao pomoć nastavnicima za obrađivanje filma nakon školskih projekcija stvoren je i metodološki priručnik koji je dostupan za besplatno preuzimanje na OVOJ POVEZNICI. Priručnik je kreirala profesorica hrvatskoga jezika Marina Zlatarić. Inspiriran Ezopovom basnom, Cvrčak i mravica na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu.

Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bendom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijene samo disciplina i rad, dok je muzika zabranjena. Kad se slučajno sretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No, kad je otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć. Dok uče prihvaćati različite od sebe, junaci stvaraju temelje za harmoničan suživot u kojem se rad i zabava prožimaju.

Prethodna
Tom Hanks kao “Čovjek zvan Otto“ od 1. februara u kinima
Sljedeća
Uspjeh hrvatskih filmova na festivalu u Trstu