Projekat “Jugoslava“ na 20. izdanju Sofia Meetingsa

Projekat “Jugoslava“ na 20. izdanju Sofia Meetingsa

U okviru 20. izdanja Sofia Meetings koprodukcijskog marketa, koji će biti održan od 23. do 26. marta ove godine, biće predstavljen projekat Jugoslava crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Bakrača.

Jugoslava učestvuje u izboru projekata drugih po redu dugometražnih filmova prijavljenih autora, a za ovogodišnji Sofia Meetings selektovano je pet projekata. Projekat Jugoslava, u produkciji kompanije Quadrifolium Films, prezentovaće reditelj Ivan Bakrač i producent Guillaume de Seille.

Filmski centar Crne Gore podržao je ovaj projekat u kategoriji razvoja projekata. Projekat Jugoslava se prošle godine našao i u CineLink programu filmskog festivala u Sarajevu. Kasnije, bilježi i još jedno predstavljanje u Francuskoj – na marketu Arras Dyas u okviru Arras Film Festivala.

Podsjetimo da je projekat Jugoslava nedavno nagrađen na filmskom marketu za razvoj projekata “Cinemed Meetings“, u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Monpeljeu. Projekat je nagrađen rezidencijom za pisanje koju nudi Centar za kinematografsko pisanje Moulin d’Andé. Jugoslava se razvija u koprodukciji sa Arizona Films is Francuske i Biberche Productions iz Srbije. Kao projekat u fazi razvoja, film je dobio i podršku SEE Cinema Networka.

Prehodna
Prve projekcije za "John Wick 4" uoči premijere
Sljedeća
Poziv za prijave za Interaction Teen Doc radionicu 2023.