Torino Feature Lab 2023. prima prijave do 16. januara

Torino Feature Lab 2023. prima prijave do 16. januara

Program Torino Feature Lab se sastoji od dvije rezidencijale radionice i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u novembru 2023, gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima.

Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao podrška za dalji razvoj. FeatureLab se fokusira na umjetničke i kreativne aspekte kao i na produkcijske i promotivne strategije u razvoju prvih i drugh igranih filmova. Namijenjen je timovima reditelja i producenata (zajedno sa scenaristom), koji rade na projektima koji su već u naprednoj fazi. Program se odvija u periodu od šest mjeseci u tri radionice.

Svaki filmski tim će imati nekoliko individualnih susreta s raznim trenerima, koji imaju međunarodno iskustvo u različitim ključnim oblastima filmskog stvaralaštva. Neki od trenera će biti odabrani u skladu sa specifičnim potrebama projekta, prema prilagođenom prijedlogu.

Uslovi za učešće:

– projekat mora biti rediteljev prvi ili drugi dugometražni film;

– najmanje prvi nacrt scenarija na engleskom (ili analogni dokument, prema vrsti projekta) mora biti predstavljen prilikom prijave.

– snimanje ne smije početi prije 1. decembra 2023.

TRAJANJE: jedna sedmična rezidencijalna radionica u junu, online modul u septembru, plus završna sesija i učešće na TFL Meeting Eventu u novembru 2023.

NAKNADA: 3.000 eura (po timu od 2 osobe).

ROK ZA PRIJAVE: ponedjeljak, 16. januar 2023. godine, 14:00 časova. CET.

Svi zainteresovani autori iz BiH i regiona mogu dobiti sve informacije o programu te izvršiti prijavu na zvaničnoj web stranici Torino Feature Lab OVDJE.

Prethodna
Poziv za prijave: LESS IS MORE - Development Angels 2023
Sljedeća
"Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves" na 30. SXSW-u