Predstavljamo trailer za “Kajmak“ Milča Mančevskog

Predstavljamo trailer za “Kajmak“ Milča Mančevskog

Filmofil predstavlja trailer za novi film proslavljenog makedonskog reditelja Milča Mančevskog, Kajmak, koji od 27. aprila ide u redovnu kino-distribuciju u Beogradu i širom Srbije.

Dobitnik Zlatnog lava i nominovan za Oscara, Milčo Mančevski kino-publici se vraća s još jednim filmom kojim provocira i šokira. O Kajmaku je rekao da je u pitanju jedna bezobrazna priča o bogatima i siromašnima, i naglasio:

„Znajući da je svaki film politički film, htео sam da ispričam ljubavnu priču za odrasle. Život je prebogat, prepun mogućnosti, ljudi vole na previše različitih načina da bismo prihvatili licemernu bajku o momku koji je upoznao devojku, momku koji je izgubio devojku, momku koji je dobio devojku, a zatim su živeli srećno do kraja života (u misionarskom položaju). Ko odlučuje šta je ispravno, a što pogrešno? Što je normalno? Je li to društvo, porodica, pojedinac? „Progresivni“ Zapad ili „primitivni“ Istok?”

Kajmak priča priču dva ljubavna trougla u jednom komšiluku. Film je smješten u moderno Skoplje i to na mjestu gde se nova staklena zgrada izdigla pored male, trošne kuće i na taj način besramno približila dva različita svijeta. U novoj zgradi živi bogati bračni par bez djece koji smisle (i plate) svoj način da prošire porodicu. U staroj, malenoj kući, živi drugi bračni par, naizgled bez ljubavi. I jedne i druge put vodi do treće osobe.

Izvanrednu glumačku podjelu čine Sara Klimoska (dobitnica nagrade Evropska zvijezda u usponu u Berlinu 2021), Kamka Točinovski, Aleksandar Mikić, Simona Spirovska, Ana Stojanovska, Filip Trajković...  Svjetska premijera filma održana je na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju. Na premijeri u Makedoniji film je dočekan ovacijama i imao rekordno prikazivanje u 30 gradova, a tokom 2023. godine biće prikazan u 40 zemalja.

Prethodna
Legendary objavio službeni naslov novog "Godzilla Vs. Kong"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za superherojski “The Flash“